В Йоглав посрещнаха ветерани от войните и дружество "Военноинвалид" - Плевен

Животът

03-09-2023, 09:48

Снимка:

Община Ловеч

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Гърмежи на черешови топчета оповестиха началото на родолюбива среща на 2 септември в село Йоглав, община Ловеч. По повод деня на Съединението на Княжество България с Източна Румелия областното ръководство на Съюза на ветераните от войните Плевен организира екскурзия за членове на организацията до Йоглав. Групата беше посрещната пред паметника на загиналите герои от  Балканската, Междусъюзническата, Първата и Втората световна война.

Двадесет представителя на съюза на ветераните, заедно с председателя о.з. подполковник Йончо Вутов и Илиян Христов, секретар на съюза на военноинвалидите и военнопострадалите,  положиха цветя в знак на признателност пред паметника на загиналите йоглавчани.

Гостите бяха посрещнати от кметския наместник Виолин Димитров, ръководствата на Клуб на инвалида, Народно читалище "Пробуда 1926 г." и много жители на селото.

Фолклорна група "Югла" и детска вокална формация към читалището с ръководител Еленка Щерева  поздравиха присъстващите с рецитал и патриотични песни. В навечерието на Деня на Съединението домакини и гости си размениха символични тематични подаръци, като си обещаха нови срещи и бъдещи взаимни екипни дейности.