Иззеха 17 520 къса контрабандни цигари при спецакция в Койнаре

Крими

31-08-2023, 10:03

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

По случая е образувано досъдебно производство

17 520 къса цигари без бандерол са иззети вчера при спецакция за противодействие на престъпления, свързани с разпространението и съхранението на тютюневи изделия с незаплатен акциз.

На 30 август около 07:30 часа служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Плевен са извършили проверка в имот в град Койнаре, обитаван от 38-годишен. В склад на магазин в двора на къщата са установени шест кутии с цигари от вносна марка, без български акцизен бандерол. При извършена последваща проверка на друг адрес в същия град са открити и иззети 870 кутии с цигари, също от вноски марки, без български акцизен бандерол. Тютюневите изделия са предадени с протокол за доброволно предаване. Съставени са два протокола по чл.83 от ЗМВР и два протокола за доброволно предаване. Предстои вземане на административно отношение от служители на ТД "Митница" - Русе.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.234, ал.1 от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай. Сезирана е РП – Плевен.