Скандален запис! Пиян без книжка се заби в друга кола - твърди, че не шофирал той, а синът му (ВИДЕО)

Крими

26-08-2023, 17:45

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Случаят е от плевенското село Тодорово, по чудо няма жертви

За скандален случай на пътя разказа Бисер Петров на профила си във Фейсбук. Касае се за катастрофа, станала в плевенското село Тодорово, като по чудо няма жертви. По думите му причинилият инцидента е карал с несъобразена скорост и след употреба на алкохол. Оказало се, че е и неправоспособен. След инцидента преместил колата от местопроизшествието и пред полицаите твърдял, че зад волана бил 12-годишния му син, твърди още Бисер Петров, който е публикувал и видеозаписи от инцидента.

"На 25.08.2023г. около 19:00ч. в населено място с. Тодорово обл. Плевен, лек автомобил БМВ Х5 се движи по пътното платно с несъобразена скорост. При ляв завой се удря в мантинелата и навлиза в насрещното платно и удря лек автомобил Смарт, след което шофьорът слиза и се разменя с пасажера до него. Преместват автомобила от местопроизшествието", разказва Петров.

"Беше подаден сигнал на 112. При пристигането на КАТ и изясняване на обстоятелствата, се установява, че шофьорът управлявал лекия автомобил БМВ Х5 е неправоспособен. При направена проба с дрегер за алкохол се отчете 1.05. През цялото време шофьорът отричаше да е шофирал автомобила. Като водач на автомобила посочи 12-годишния си син. След преглед на записа от камерите, органите на реда, установиха лицето, което е шофирало колата. Прилагаме Ви, записи от камерите на ПТП-то. Надяваме се на случая да бъде дадена гласност и да спрем войната по пътищата", допълва той.

"След употреба на алкохол, без свидетелство за правоуправление и причиняване на ПТП, шофьорът беше задържан за 3 часа и освободен само с акт", пише още Бисер Петров.