ВВВУ "Георги Бенковски" прие 77-ия си випуск (Снимки)

Новините

22-08-2023, 12:59

Снимка:

ВВВУ "Георги Бенковски"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

На 29 септември 49 момчета и момичета ще положат военна клетва

Горещият 20 август 2023 година ще остане в житието-битието на 49 момчета и момичета като ден първи от новия житейски и професионален път, който поемат. След като преминаха през изпити и медицински прегледи, приемна комисия и ето ги днес… на портала на ВВВУ "Георги Бенковски".

Това ще са курсантите от 77-ия випуск на Авиационната Алма матер. Те са избрали да се обучават в специалност "Организация и управление на военните формирования на тактическо ниво". С еднакъв брой обучаеми ще са класните от специализации "Летец-пилот" /за изтребителната и вертолетната авиация/ и "Летателни и авиационни двигатели", следвани от специализации "Ръководител на въздушното движение", "Авиационни, електроприборни и автоматични системи" и "Логистика на формированията от ВВС".

Докато бъдещите курсанти подпишат договорите си, настанят се в спалните помещения и се "пременят" с новите военни одежди, то техните близки имаха специална среща.

В Аулата, заместник-началникът на ВВВУ полковник Андриян Колев, деканът на Факултет "Авиационен" полковник професор д-р Мануш Христов и представители на всички катедри от факултета и от Департамент "Природни и хуманитарни науки" поздравиха родителите и близките на първокурсниците и ги запознаха с основни моменти от организацията и обучението. Последваха прощалните срещи преди първокурсниците да се потопят в напрегнатото армейско ежедневи. А на 29 септември ще положат военна клетва.