Задържаха издирван за побой над 20-годишна жена в Пордим

Крими

21-08-2023, 15:24

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Районна прокуратура - Плевен привлече като обвиняем и задържа мъж за лека телесна повреда, причинена в условията на домашно насилие

На 16.08.2023 г. в 01 РУ Плевен е получен сигнал от жена на 20 години, която заявила, че в дома ѝ в гр. Пордим, обл. Плевен, мъжът, с когото живее на семейни начала, ѝ нанесъл побой посредством метална лопата и дървена летва.

По случая незабавно са предприети следствени действия и е образувано досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура - Плевен.

В хода на разследването пострадалата жена е разпитана. Същата е освидетелствана в КСМД Плевен, назначена е съдебно-медицинска експертиза, разпитани са свидетели.

Предприети са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на сочения за извършител - А.М., на 24 години. Извършени са претърсвания на адреси с цел издирване на лицето. Същият не е намерен. Установено е, че той се укрива, поради което е обявен за общодържавно издирване.

На 18.08.2023 г. А.М. е открит от органите на МВР. Същият е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 131, ал. 1, т.5а вр. чл. 130, ал. 1 от НК и задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Плевен.

Предстои внасяне на искане в Районен съд-Плевен за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Плевен.