Тихомир Иванов не успя да преодолее квалификацията на Световното по лека атлетика в Будапеща

Спорт

20-08-2023, 16:57

Снимка:

БОК

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Разочарован съм, че не можах да вляза във финала", сподели плевенчанинът

Водещият български състезател в скока на височина Тихомир Иванов не успя да премине квалификациите на Световното първенство по лека атлетика в Будапеща, предаде БТА. Плевенчанинът нямаше проблеми на 2.14 и 2.18 метра, но след това не успя да преодолее 2.22 и приключи участието си на шампионата.

29-годишният Иванов, който има 2.25 метра през сезона, остана 13-и в група А и раздели 28-о място в крайното подреждане на дисциплината.

Нито един от състезателите не постигна квалификационната норма от 2.30, но 13 мъже се класираха за финала с 2.28 метра. Сред финалистите са олимпийските шампиони Джанмарко Тамбери (Италия) и Мутаз Еса Баршим (Катар). На финала Баршим ще гони четвърта поредна титла след успехите си в Лондон 2017, Доха 2019 и Орегон 2022.

"Разочарован съм, че не можах да вляза във финала. Не знам на какво се дължи това представяне. Убеден съм, че направих всичко възможно, за да мога да дойда и да се представя добре тук. Чувствах се перфектно, но явно има нещо, което не съм обработил", каза Иванов след пресявките пред българските медии.

"Не може цял сезон да се въртя около едни височини, които не ме задоволяват и на Световното да постига още по-малко. Преди години успявах да вляза във всеки един финал на голямо състезание и сега всеки очаква от мен да направя чудеса. На Европейското първенство в зала в Истанбул се получи същото. Тогава с треньора променихме много неща и тук бяха подготвен перфектно. Чувствах отлично и резултатите ми се подобряваха. Треньорът беше много доволен. Дори тук всичко беше ок. Ще стискам палци и ще подкрепям останалите ни участници. Ще отида да гледам Божидар на квалификациите на скок дължина", добави той.