Военни от Плевен участваха в обучение за използване на ултралеки безпилотни летателни апарати

Новините

19-08-2023, 15:00

Снимка:

MO

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Инструктори в курса бяха специалисти със значителен опит в използването на ултралеки безпилотни летателни апарати в страната и чужбина

Сухопътни войски организираха първия курс за обучение на оператори и ползватели на информация от ултралеки безпилотни летателни апарати. Курсът се проведе в 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово от 16 до 18 август. В обучението участваха военнослужещи от 3-то Бригадно командване – Благоевград, 5-то Бригадно командване – Плевен и 101-ви алпийски полк – Смолян. Инструктори в курса бяха специалисти със значителен опит в използването на ултралеки безпилотни летателни апарати в страната и чужбина.

По време на обучението бяха отработени въпроси по тактиките, техниките и процедурите за използване на въведените на въоръжение във формированията на Сухопътните войски ултралеки безпилотни летателни апарати.

Придобитите знания допринасят за повишаване на способностите и уменията на личния състав от Сухопътните войски за използване на съвременни средства при изпълнение на операции по трите мисии на Въоръжените сили на Република България.