Йосиф Панов срещу класен поляк в 12-рундова битка за пояса на UBO

Спорт

17-08-2023, 11:49

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Това е най-сериозното изпитание в досегашната кариера на плевенчанина

Йосиф Панов е готов да се възползва от най-важния момент в своята кариера. Той ще се бие през ноември с Пжемислав Руновски от Полша в 12-рундова битка за пояса на Универсалната боксова организация (UBO) в полусредна категория. Двубоят ще се проведе в България. Полякът (20 победи, 5 с нокаут, 2 загуби и 1 равен) е най-сериозното изпитание в досегашната кариера на плевенчанина.

“Много се радвам, че ще се бия с толкова класен съперник, който е напред в ранглистата", каза за "Спортната джунгла" Йосиф Панов. "Ако спечеля, влизам в Топ 50 на ранглистата. Надявам се на победа. И двамата сме технични боксьори. Използва контриращи удари. Играе с голям обем. Трябва да съм по-бърз. Да намеря момент, когато ще го засека. Търсим пролуки. Ще се възползвам от грешките му. Полякът има добри качества, но вярвам, че ще успея.", каза Панов.

От UBO са обявили Руновски за задължителен претендент за пояса.

"Излизаме и мачкаме. Време е да покажа, че с много труд, желание и воля, моментът ще настъпи. Стигнах дотук с моя треньор Александър Владимир, с Васко Алексеев, с моите спонсори, с организацията като Max Fight, която много ми помогна", добави още Панов. Българинът в момента тренира на високопланинската база Белмекен като първи етап от подготовката.

"В планината освен, че умът се изостря, се получава и по-добро ниво за подготовка", допълни Пепелянката. - Спарингите ще започнат с български боксьори. След това ще има лагери в Англия или Румъния.“, добави той.

Все още не е ясна точната дата на мача, но се очаква на шоуто да има много силна карта, а в него да се бият топ боксьори като Борислав Велев и Владимир Георгиев.