Ивет Горанова след убийството на Алексей Петров: Благодарим Ви за всичко, което направихте за нас!

Животът

16-08-2023, 14:47

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Ще се опитаме да помним, съхраним и продължим всичко, започнато от Вас!", написа олимпийската шампионка

"Почивайте в мир, г-н Президент! Благодарим Ви за всичко, което направихте за нас! Ще се опитаме да помним, съхраним и продължим всичко, започнато от Вас!"

Това написа олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова на профила си във Фейсбук, след като стана ясно, че президентът на Българската федерацията по карате Алексей Петров е застрелян в София.

Алексей Петров е една от най-знаковите фигури в областта на българските бойни спортове. 61-годишният бивш командос беше начело почти от две десетилетия българската национална федерация по карате, а с името му се свързват две значими неща - попадането на карате спорта в олимпийската програма за първи път на игрите в Рио през 2016-а, и олимпийската титла на Ивет Горанова от Токио през лятото на 2021 г.

Застрахователната компания, която беше собственост на Петров, също подпомагаше финансово каратеките от националните отбори на България, а след олимпийското злато на Горанова в японската столица, новата звезда на българския спорт дори беше наградена от бизнесмена и "Лев Инс" с лек автомобил.