Европейската шампионка Росица Денчева: Много съм щастлива от постигнатото

Спорт

11-08-2023, 13:08

Снимка:

БФТенис

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Девойките на България до 18 г. се прибраха в България след триумфа във Франция

Девойките на България до 18 г. се прибраха в България. Те бяха посрещнати лично от Стефан Цветков, президент на Българската федерация по тенис.

Българките триумфираха убедително с титлата на Европейското отборно първенство в Гранвил (Франция). Нашите момичета спечелиха пет последователни победи за да спечелят първото място.

България беше в състав Росица Денчева (ТК "Плевен 90", гр.Плевен), Ива Иванова (ТК "Черно море Елит", гр.Варна) и Александра Габровска (ТК "Каратанчева", гр. София) с капитан Велиан Бакалов. Нашите момичета постигнаха пет последователни победи за да спечелят първото място.

Това е втора титла в историята за нац. отбор на България за девойки до 18-годишна възраст от Европейско отборно първенство! С този успех България защити титлата си от миналата година, спечелена тогава от Денислава Глушкова, Михаела Цонева и Дария Великова с капитан Михаил Атанасов.

"Много съм щастлива от постигнатото. Смятам, че това е доста голям успех за нас и за България. Искам да благодаря на съотборничките ми за целия труд, който положиха и за цялата подкрепа. Като цяло всички мачове за мен бяха трудни. Може би най-трудно ми беше срещу Франция. Там успях да спася и мачбол.", коментира при пристигането си в България Росица Денчева.

Ива Иванова заяви, че на финала срещу Словакия всички са показали най-доброто от себе си. "В квалификациите първият ни мач срещу Украйна беше доста труден, но успяхме да се преборим. "Във финала показахме най-доброто, на което сме способни и победихме", каза Ива Иванова.

"Чувствах се много добре през цялото време и смятам, че направихме нещо много голямо. Мисля, че намерих своето място в отбора и ми беше много приятно да съм част от състава", заяви Александра Габровска.

"Искам отново да поздравя момичетата. Те постигнаха невероятен успех. Момичетата се пребориха с голяма конкуренция и наистина успехът е изключителен. За нас най-вълнуващ беше моментът, в който при влизането в комплекса в Гранвил видяхме снимка на миналогодишните шампионки, а сега и нашата снимка ще бъде поставена там", коментира Велиан Бакалов.