Повишаване във военно звание и назначаване на военнослужещи в 12-та авиационна база

Мисия

01-08-2023, 15:14

Снимка:

12-та Авиационна база

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Днес в 12-та авиационна база в гр. Долна Митрополия се проведе общ строй, на който бяха обявени заповеди за назначаване на длъжности и повишаване във военно звание на военнослужещи от състава на авиобазата.

Със заповед на Министъра на отбраната в звание „майор“ е повишен и назначен на длъжност „Командир на авиационна ескадрила” капитан Красимир Цолов от състава на 12-та авиационна база. Той е от „Випуск 2023 – Васил Левски“ на Военна академия „Г.С. Раковски”, завършил редовна форма на обучение специализация „Военновъздушни сили”.

В звание „майор“ е повишен капитан Калоян Даков и назначен на длъжност „Началник на служба Личен състав“.

Нови пагони за повишаване в звание „капитан“ получиха старши лейтенантите Марио Караиванов, Милен Колев, Александър Христов и Николай Николов.

В звание „старши лейтенант“ са повишени лейтенантите Марти Иванов, Денис Маринов, Николай Петров и Румен Симеонов.

Старши сержант Бисер Обретенов е повишен в звание „старшина“. Младши сержант Мирослав Иванов е повишен в звание „сержант“. Първо сержантско звание „младши сержант“ се присвоява на редник 3-ти клас Красимир Йорданов.

Представени бяха лейтенантите от 72-ри Випуск „Васил Левски“ 2023 на ВВВУ „Георги Бенковски“, които избраха да започнат своя професионален път в 12-та авиационна база. Преди няколко дни те получиха своите дипломи и офицерски пагони. Завършилите специализация „летец-пилот” влязоха в състава на Авиационната ескадрила. Три са младите попълнения в инженерно-техническия състав, които са разпределени в ЕОПАТ, ЕПОВР и служба „Летателна, аварийно-спасителна и тренажорна подготовка“.

Със Заповед на Командира на Военновъздушните бяха наградени военнослужещи от състава на авиобазата. За проявен професионализъм, постигнати високи резултати и отлично представяне при организирането, осигуряването и провеждане на ТУБС „Шабла 2023“, плакет и грамота получиха майор Ивайло Гинчев, старшина Валентин Ганчев, старши сержант Христо Христов и редник 3-ти клас Йордан Димитров.

Заместник-командирът на 12-та авиационна база – полковник Ивайло Ангелов поздрави военнослужещите за повишенията и заслужените отличия. Приветства с „добре дошли“ младите офицери от „Випуск 2023”. Пожела им здраве, успешна реализация, много сили и енергия за изпълнение на поставените задачи.