В почивните дни: На 25 сигнала за пожари в сухи треви са отговорили огнеборците

Крими

31-07-2023, 10:59

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

По неустановени причини е възникнал пожар в склад за стъклопласт на прах в град Пордим

Сигнал за пожар в къща в село Тученица е бил подаден на 28 юли в 06:25 часа. Екипи на РСПБЗН – Плевен и У ПБЗН – Сторгозия са потушили огъня, който унищожил покривна конструкция 50 кв.м., техника и домашно обзавеждане. Спасена била къщата. Според огнеборците небрежност при боравене с открит огън е причина за произшествието.

През почивните дни служителите от РДПБЗН – Плевен са потушили на 25 адреса горящи сухи треви и стърнища в землищата на селата Малчика, Изгрев, Комарево, Дъбован, Горна Митрополия, Ленково, Ясен, Буковлък, Обнова, Одърне, Козар Белене, градовете Белене, Кнежа, Долна Митрополия, Славяново, в град Гулянци на улица "Шипка", в град Кнежа на улица "Райна княгиня", в град Долна Митрополия на улица "Заводска". При инцидентите са спасени обитаеми сгради в близост. Бързата намеса на служители от районните служи не е допуснала разгръщането на пожарите на големи площи и нанасянето на материални загуби.

За периода от 28 юли до 31 юли екипи на РДПБЗН - Плевен са извършили технически помощи – измиване на пътното платно след ПТП на плевенската улица „Чаталджа“; отстраняване на паднали дървета и клони в Плевен на улица "Коста Хаджипакев" и до язовир "Тотлебенов вал"; съдействие за спирането на изтичане на газ от автомобил „Сеат“ в парк „Кайлъка“.

В 16:24 часа на 29 юли екип на РСПБЗН – Плевен е изпратен на плевенската улица „Кресна“ след постъпила информация за срутена изоставена сграда.  Служителите са обезопасили периметъра със сигнална лента. При огледа е установено, че сградата е пред тотално срутване и има нужда да се предприемат действия по компетентност от други институции.

По неустановени причини е възникнал пожар в склад за стъклопласт на прах в град Пордим. Сигнал за инцидента е постъпил на 28 юли в 18:50 часа.  Изгорял е 1 куб. м.  стъклопласт на прах. В пожарогасенето са участвали служители от РСПБЗН – Плевен с един автомобил.  На 29 юли в 07:16 часа отново е постъпил сигнал за пожар в складово помещение в град Пордим. Унищожени са три куб. метра стъклопласт на прах. Пламъците са локализирани и погасени от служители на РСПБЗН – Плевен.

На 30 юли 2023 година в 04:36 часа в Плевен на улица „Тулча“ са се запалили отпадъци в два контейнера, а в 09:50 часа в контейнери за сметосъбиране на улица „Стефан Караджа“. Огънят е потушен от служители на районната служба в областния град. Пожарите са без материални загуби.

В 13:20 часа на 30 юли се е запалило ел. табло в сграда на първия етаж на плевенската улица „Молдавия“. Късо съединение е причинило огъня, който стопил предпазител. Пламъците са локализирани и потушени до пристигането на служители на РС ПБЗН – Плевен.