Зенитно-ракетният дивизион в Плевен от състава на Сухопътните войски с нов командир (Снимки)

Мисия

28-07-2023, 19:12

Снимка:

"Сухопътни войски"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Днес, 28 юли, в град Плевен се проведе тържествен ритуал по сдаване и приемане на длъжността „командир на военно формирование 38220” от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Ст. Загора.

На ритуала присъстваха командирът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов, заместник–командирът на бригадата полковник Емил Симеонов, командирът на 5-то Бригадно командване полковник Иван Вълев, заместник–началникът на щаба по огневата поддръжка подполковник Диян Димов и офицери от управлението на бригадата.

Беше прочетена заповед на командира на Сухопътните войски за освобождаване от длъжност на подполковник Милен Първанов и назначаване за временно изпълняващ тази длъжност на майор Теодор Джунов - началник на щаба на формированието.

Бригаден генерал Христов изказа своята благодарност към подполковник Първанов за всеотдайната и коректна служба и му връчи плакет, поздравителен адрес и почетна грамота, като му пожела успех на новата длъжност в 5-то Бригадно командване. На майор Джунов пожела здраве и успех при справянето с новите предизвикателства като ВрИД командир на зенитно-ракетния дивизион.

Церемонията завърши с преминаване в тържествен марш, след което се състоя официалното подписване на акта за сдаване и приемане на длъжността.