Ограничават тежкотоварния трафик по третокласните пътища в областите Плевен, Ловеч и Враца

Новините

27-07-2023, 16:13

Снимка:

архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Временната организация е въведена след проверка на трасето и подписване на необходимите протоколи

Завърши монтажът на необходимите пътни знаци и табели на кръстовища и пътни възли за спиране на движението на тежкотоварните камиони над 12 т по третокласната пътна мрежа, включително и по път III-306 Луковит – Червен бряг – Кнежа. Временната организация е въведена след проверка на трасето и подписване на необходимите протоколи.

Въз основа на решение на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ се ограничава тежкотоварното движение по:

път III-358 от Ябланица през Добревци до път III-3082;

път III-3008 в посока Орешене – Петревене;

път III-306 Луковит – Червен бряг – Кнежа;

път III-1304 в посока от кръстовището с път II-13 при Бяла Слатина до кръстовище с път III 1306;

път III-1306 в посока от кръстовище с път II-13 до III-306 при с. Чомаковци;

път III-1308 в посока от Искър до Горни Дъбник.

За повишаване безопасността на пътуващите и на жителите на населените места, през които преминава транзитният трафик, АПИ работи в постоянна координация и сътрудничество с Главна дирекция „Национална полиция”. Осигурени са допълнителни патрулиращи полицейски автомобили, които да контролират скоростта на движение в населените места и правилата за движение.

Спирането на движението по участъка от път I-1 Мездра - Лютидол и пренасочването на трафика по алтернативни маршрути създава неудобства и за шофьорите, и за жителите на населените места. Ограничаването на движението обаче е необходимо за извършването на строителни работи и разширяване на трасето от първокласния път. Апелът към шофьорите и жителите на населените места в региона е да проявят разбиране и търпение, да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват стриктно пътната сигнализация и да не предприемат рискови изпреварвания, с които да застрашат безопасността и живота на всички пътуващи.