Български шампиони и младежи се включиха в инициативата „Влез в обувките на другия"

Спорт

26-07-2023, 12:00

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Събитието се осъществи по проекта „Младите хора – бъдещето на България – говорят”

Спортни шампиони и младежи, участващи в проекта „Младите хора – бъдещето на България – говорят”, се включиха в отборни игри по баскетбол, волейбол и карате под надслов „Влез в обувките на другия“.

С присъствието си дейността лично подкрепиха спортните звезди Ивет Горанова, Ренета Камберова, Станимира Петрова, Пенчо Дочев и Даниел Александров, волейболните асове на Хебър Пазарджик Розалин Пенчев и Николай Къртев, както и една от надеждите на българското джудо Емил Вълчев.

Целта на инициативата бе практикуване на трите вида спорт. Бяха създадени 9 отбора, които в рамките на 30 минути се запознаха отблизо с тънкостите при изпълнението на различните волейболни и баскетболни елементи, а олимпийската шампионка Ивет Горанова демонстрира удари с ръце и крака, които момчетата и момичетата се опитаха да повторят. Игрите, които нямаха състезателен характер, а мотивиращ, бяха съпътствани от положителни емоции и весели моменти.

След физическата активност остана време и за поучителни дискусии. Родните шампиони и младежите разговаряха за трудния път към успеха, придружен от доста лишения, както и за превенцията срещу асоциалното и агресивно поведение. Участниците даваха примери от собственото си ежедневие, което ги подтикна да разсъждават още по-задълбочено върху съответните теми.

Събитието се осъществи по проекта „Младите хора – бъдещето на България – говорят”, (№ 2022-3-BG01-KA154-YOU-000102860). Той е финансиран по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 3: Образователна мобилност за граждани на Сдружение „Младежки гвардейски отряди” с председател д-р Денислава Ангелова.