Йосиф Панов: При победа влизам в Топ 100

Спорт

25-07-2023, 12:09

Снимка:

Max Fight

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Вероятно ще се боксирам през октомври, но още нямаме дата", сподели Пепелянката

Йосиф Панов – Пепелянката може да стане вторият актуален български боксьор в Топ 100 на ранглистата boxrec при победа в следващия си мач. В момента той е 134-и в класацията на полусредна категория, но се очаква до края на годината да се боксира за пояса на Универсалната боксова организация срещу качествен съперник. Тервел Пулев е 63-и в подреждането на полутежка категория.

Доскоро място в Топ 100 имаше и Кубрат Пулев, но той отново беше изваден от класацията заради липса на активност. Кобрата не се е боксирал повече от година.

"Вероятно ще се боксирам през октомври, но още нямаме дата. Има няколко варианта за домакин. Плевен, Пазарджик и Свиленград. Скоро трябва да разберем името на съперника. Ще бъде по-напред от мен в ранглистата и при победа ще вляза в Топ 100", разказа Йосиф Панов за подкаста "Спортната Джунгла".

Панов не е спирал с подготовката. Той наблегна на базовата физика. В следващите дни ще направи кратък лагер на морето. Пепелянката ще тренира в Слънчев Бряг на базата на Макс Файт.

"Готвех се кондиционно в Плевен, а от 20 август ще започнем със спаринг подготовката. Уговаряме лагер в Англия", добави Панов.

Българският боксьор има огромно желание да играе 12-рундов мач за пръв път в неговата кариера, но това също е въпрос на допълнителни преговори в предстоящата битка за титлата.