Окръжният прокурор се срещна с организатори на протестните шествия след катастрофата на пътя Плевен - Ловеч

Мисия

24-07-2023, 17:54

Снимка:

ПРБ

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Владимир Николов изрази съжаление за случилото се, като запозна присъстващите с извършените до момента действия по разследването

Aдминистративният ръководител на ОП-Плевен Владимир Николов проведе срещна с Божана Костова и  Цветомир Костадинов, които са едни от организаторите на протестните шествия, започнали във връзка с възникнало ПТП на 20.07.2023 година, пътя Плевен - Ловеч, в близост до разклона за село Ралево.

На срещата присъстваха още Дияна Илиева - зам.-окръжен прокурор и говорител на Окръжна прокуратура-Плевен, Ивайло Диков – ст. инспектор при Второ РУ - Плевен и Светльо Кръстев – мл. автоконтрольор от Сектор ПП при ОД на МВР –Плевен.

Владимир Николов изрази съжаление за случилото се, като запозна присъстващите с извършените до момента действия по разследването. Увери ги, че е предприето всичко необходимо за изясняване на обективната истина, както и че от страна на Окръжна прокуратура – Плевен са взети всички необходимите мерки за ускореното разследване по делото. Съобщи още, че наблюдаващият прокурор в хода на разследването след анализ на събраните доказателства, ще прецени дали да преквалифицира обвинението в такова извършено при евентуален умисъл.

В хода на срещата изложи и кратка статистика относно водените от Окръжна прокуратура– Плевен дела за ПТП, както посочи и това, че към момента прокуратурата в Плевен е повдигала обвинения за причиняване на ПТП при евентуален умисъл.

Божана Костова, която е организатор на протестните прояви, обясни, че желаят справедливо наказание и ще настояват за бързо приключване на делото. Изложи и в какво се изразяват исканията им, а именно за определяне на по-високи наказания за причинена смърт при ПТП и други промени в законодателството, които ще доведат до преустановяване на произшествията по пътищата.