Областният управител Виолета Иеремиева и заместникът ѝ Николай Абрашев се срещнаха с кмета Спартански

Мисия

24-07-2023, 16:54

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Областният управител и кметът се обединиха около мнението, че е по-добре да има работеща власт

Областният управител на област Плевен Виолета Иеремиева и заместникът й Николай Абрашев се срещнаха днес, 24 юли, с кмета на община Плевен Георг Спартански. По повод встъпването си в длъжност г-жа Иеремиева получи от градоначалника на областния град красив букет цветя.

Сред засегнатите по време на срещата теми бяха работата на общинския съвет, дейностите в областта на образованието, културата. В хода на разговора кметът Спартански сподели за предстоящи инициативи на община Плевен, сред които: реализацията на интересна идея за оформяне на арт инсталация в Градската градина, винарски фест, джаз фест, пленер по живопис. За реализацията на всяко начинание е необходима подкрепата на общинския съвет.

Връщайки лентата назад, г-жа Иеремиева с вълнение припомни фактология около проведения преди време първи и единствен пленер по скулптора, който събра творци от различни държави, а гаровата градинка и до днес подслонява техни красиви скулптори. Този пленер стана възможен благодарение на известния плевенски скулптор проф. Кирил Мескин, отбеляза Георг Спартански.

Растящите цени и непроменяните повече от десет години данъци са само част проблемите, които кметът Спартански сподели при срещата си с губернатора.

Работата на областния кризисен щаб за борба с COVID - 19, войната в Украйна, инфлацията, политическа криза са все неща, които оказват влияние върху дейността на местната администрация в последните години.

Областният управител г-жа Иеремиева и кметът на Плевен г-н Спартански се обединиха около мнението, че е належащо да има работеща власт. Двамата си дадоха дума да работят в пълен съпорт, „за да върви лодката напред“, както отбеляза градоначалникът, според когото са необходими промени в изборния кодекс.