Барака горя в Плевен, късо съединение запали навес в частен имот в Гривица

Крими

24-07-2023, 11:14

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

През почивните дни служителите от РДПБЗН – Плевен са потушили горящи сухи треви в землищата на селата Търнене, Радомирци, Лепица, Бреница, Пелишат, Рупци, Санадиново, градовете Плевен местността "Бала баир" и Гулянци.

На 22 юли в 00:19 часа в Плевен „Хаджи Димитър“ са се запалили отпадъци в метален контейнер. Пожарът е без материални загуби.

Предполагаемо късо съединение е запалило навес в частен имот в село Гривица. Сигнал за инцидента е постъпил на 22 юли в 14:03 часа. Изгоряла е покривна конструкция 10 кв. метра. Бързата намеса на РСПБЗН-Плевен е спасила съседни обитаеми постройки.

За периода от 22 юли до 24 юли екипи на РДПБЗН - Плевен са извършили технически помощи – рязане на клони, опасно надвиснали в ж.к „Воден“ и на улица "Д-р Г. М. Димитров" и разчистване на маслен разлив след ПТП на улица „Хаджи Димитър“ в областния град, измиване на пътното платно след пътен инцидент на пътя град Кнежа - село Лазарово, отстраняване на паднало дърво на второстепенен път за село Чомаковци, в центъра на село Бреница, както и отстранява паднали дървета от пътните платна в землищата на град Койнаре, село Чомаковци, село Лепица, село Радомирци и село Телиш, на второстепенен път град. Кнежа – село Еница.

На 22 юли в 19:51 часа по неустановени причини е възникнал пожар в барака в Плевен на улица „Заря“. По думите на обитателя са изгорели домашно имущество, уреди и лични документи. В пожарагасенето са участвали служители от У ПБЗН – Сторгозия.