Докога? Плевенската полиция хвана още пияни и дрогирани зад волана

Крими

24-07-2023, 11:08

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Засечени са в Плевен, Искър и Кнежа

Бързо производство е образувано във Второ РУ - Плевен за управление на автомобил след употреба на алкохол. На 21 юли в областния град на улица „Дойран“ бил проверен 49-годишен, който се придвижвал с товарен автомобил „Мерцедес“. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за химически анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомена е Районната прокуратура в Плевен и работата продължава разследващ полицай.
          
На 23 юли 2023 година в 08:10 часа в град Искър на улица "Христо Ботев" е спрян лек автомобил "Ауди А4".  При извършената проверка на водача – 32-годишен плевенчанин, с техническо средство "Дрегер дръгтест 5000", уредът е отчел положителен резултат на канабис. Издаден е талон за медицинско изследване, но нарушителят е отказал да даде кръвна проба за лабораторна обработка във ФСМП - Искър. Задържан е бил за срок до 24 часа в полицейско управление. Образувано е бързо производство, по което работата продължава.
          
За шофиране в нетрезво състояние в Кнежа е задържан 47-годишен. Проверката е извършена на 23 юли в 00:15часа на улица „Презвитер Козма“. Нарушителят е управлявал „Форд“ с концентрация на алкохол над 1.2 промила.  Издаден е талон за медицинско изследване, но водачът е отказал да даде кръвна проба. Образувано е бързо производство.