Военнослужещи от Сухопътните войски успешно завършиха курс "Начална военна подготовка" в Плевен (Снимки)

Мисия

14-07-2023, 18:37

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Проведе се тържествен ритуал по връчване на удостоверенията

Днес, 14 юли, на ритуалния плац на 5-то бригадно командване – Плевен, се проведе тържествен ритуал по връчване на удостоверенията на успешно завършилите Първия модул - курс "Начална военна подготовка" новоназначени войници от формированията на Сухопътните войски.

В словото си командирът на Командването полковник Иван Вълев изрази увереност, че новоназначените войници ще се впишат достойно в новите си колективи и с действията си ще допринесат за издигане престижа на военната служба и реномето на българския войник зад граница. В допълнение той каза, че придобитите от обучаемите знания и практически умения ще им дадат основание с уважение да си спомнят за своите командири и инструктори и им пожела още по-големи успехи във военната служба, длъжностно развитие и повече енергия при изпълнение на задълженията им като защитници на Родината.

За постигнати отлични резултати и активно участие в проведените изпити за завършване на курса "Начална военна подготовка" със заповед на командира на Командването бяха наградени с грамота редник 1-ви клас Емил Димитров Антонов от 101-ви алпийски полк – Смолян и редник 1-ви клас Петър Димитров Сарийски от 2-ра механизирана бригада - Стара Загора.