България с 9 състезатели на Световното и Европейското по СуперМото край Плевен

Спорт

11-07-2023, 10:12

Снимка:

БФМ

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Летищен комплекс "Долна Митрополия" ще посрещне най-добрите състезатели в света

Остават няколко дни до старта на Световното първенство по СуперМото в S1GP и на Европейското в класовете SM Junior и SM S3 на летищен комплекс "Долна Митрополия". Българската публика ще може да стиска палци на 9 наши състезатели, които ще премерят сили с най-добрите в света, информират от БФМ.

В Световния шампионат S1GP ще карат Майкъл Иванов от "АИТ рейсинг тийм" и Веселин Иванов и Славомир Иванов от МСК "Плевен". В стартовете за Европейския шампионат в клас SM Junior при 65-кубиковите ще кара Божидар Иванов от "Киппен МХ рейсинг тийм", а при 85-кубиковите - Полина Иванова от "Киппен МХ рейсинг тийм" и Стефан Драганов от "АИТ рейсинг тийм".

Трима ще са нашите представители в S3 - Живко Иванов от "Елхово рейсинг клуб", Атанас Леков от "Киппен МХ рейсинг тийм" и Никола Досев от "НСА моторспорт".

В събота са тренировките в SM Junior и S3 за Европейския шампионат и в S1GP за Световния, квалификацията за първия манш на Световното, както и суператрактивното Superpole, както и RACE ONE в S1GP.

В неделя, преди SUPER FINAL в S1GP ще можете да видите FAST RACE на най-добрите в света, както и по два манша в SM Junior и S3 за Европейския шампионат.

"Вземи своя билет от Евентим и ела да гледаш най-добрите на летищен комплекс "Долна Митрополия" на 15 и 16 юли", канят организаторите.