Въвеждат режим на водата в Пелишат

Новините

10-07-2023, 14:55

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Остава режимното водоснабдяване и в село Муселиево, където водата на цялото село се спира в 21 часа и се пуска в 6 часа сутринта

Във връзка с драстично намалелия дебит на водоизточниците, ползването на повече питейна вода през летния сезон не само по предназначение, както и трайния недостиг на водни количества, най- вече за високите части, в село Пелишат е въведено режимно водоподаване. Това информират от ВиК - Плевен. Селището е разделено на две зони и графикът е на 12 часа. Часовете на пускане и спиране на водоснабдяването търпят промени в зависимост от техническите възможности на водоснабдителната система.

Остава режимното водоснабдяване и в село Муселиево, където водата на цялото село се спира в 21 часа и се пуска в 6 часа сутринта.

"Към тази мярка се прибягва в случаите, когато подаваните водни количества в дадено селище не са достатъчни да се осигури непрекъснатост на водоснабдяването за всички потребители. При промяна на ситуацията, режимите могат да бъдат променяни или отменени", отбелязват от ВиК - Плевен.