Плащането чрез ПОС терминал е предпочитано от клиентите на НАП - Плевен

Парите

10-07-2023, 13:44

Снимка:

архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Над 5 000 данъкоплатци са платили задълженията си с карта през шестте месеца на 2023 г., което е с близо 800 повече в сравнение със същия период на 2022 г.

Безкасовите плащания на данъци и осигурителни вноски чрез физическите ПОС терминали в офис на НАП Плевен остават предпочитани от клиентите и през първата половина на тази година, съобщават от приходната агенция.

Над 5 000 данъкоплатци са платили задълженията си с карта през шестте месеца на 2023 г., което е с близо 800 повече в сравнение със същия период на 2022 г. Този начин на плащане на задължения към фиска е предпочитан, защото няма такса и се отразява веднага в данъчно-осигурителните сметки на клиентите, а не след  24 часа, както е при традиционните банкови преводи, коментират от офис на НАП Плевен. Изключение правят плащанията към други институции (например глоби от КАТ) или задължения в процес на принудително изпълнение, тъй като те изискват  допълнителна обработка и разпределението им отнема повече време.

 Всеки, който притежава банкова карта, може да превежда чрез ПОС терминалкакто дължими данъци и осигуровки, така и задължения към други институции, събирани от НАП, като глоби налагани от сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР, съд, община и други.