Голяма новина за българския бокс! Йосиф Панов е претендент за световната титла на UBO

Спорт

08-07-2023, 10:01

Снимка:

Alexeev Boxing Promotions

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Плевен е сред вариантите да бъде домакин на мащабното събитие

Голямата новина за българскя бокс! С радост и гордост споделяме с вас, че успяхме след дълги години на упорит труд и работа да издигнем до основен претендент за световната титла на UBO в полусредна категория нашия талантлив боксьор Йосиф Панов! Титлата вече е ангажирана и с нетърпение очакваме да обявим датата и мястото за това грандиозно събитие.

Toва съобщи промоутърската компания "Alexeev Boxing Promotions".

"Първоначално планирахме мачът да се състои в Плевен, както обявихме по-рано. Но това може да се промени след като двубоят ще бъде за световната титла. Сега трябва да осигурим достатъчно добър домакин за това мащабно събитие. Все още не сме сигурни дали залата в Плевен има необходимия капацитет и възможност да поеме събитие от подобен мащаб", уточнява промоутърът.

"Срещата ще се проведе в 12 рунда, което ще бъдат първите 12 рунда за нашата суперзвезда "Пепелянката". Йосиф е изключително развълнуван от тази новина и с нетърпение очаква да обявим точната дата и място за провеждането на този невероятен мач, както и кой ще бъде неговия опонент. Това е една безпрецедентна възможност", категорични са от "Alexeev Boxing Promotions"

Йосиф ще бъде първият български професионален боксьор, който се подготвя изцяло в България и ще боксира за официална световна титла - най-високото отличие на UBO (Universal Boxing Organisation). Нека си припомним, че Йосиф спечели титла на UBO, в мач който се проведе на Мaxfight53 и в момента е действащ интернационален шампион на организацията, но за да се бие за световната титла, той ще трябва да освободи това звание.

"Искаме да благодарим на всички, които ни подкрепят и вярват в Йосиф Панов! Вие сте силата, която го поддържа да се превърне в истински голям боксьор. Съвсем скоро ще ви съобщим нова информация за датата и мястото на този исторически мач", казаха още от "Alexeev Boxing Promotions".