Арестуваха банда телефонни измамници след акция на полицията в четири области

Крими

05-07-2023, 09:26

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В събота в РУ на полицията в Бяла Слатина е било образувано досъдебно производство след подадена жалба от жителка на града, съобщава "24 часа". Тя заявила, че била въведена в заблуждение от неизвестно лице, което и се е обадило на мобилният и на стационарният й телефон. Измамникът казал, че синът на жената е блъснал жена на пешеходна пътека и се намира в полицията, а за да го освободят от ареста трябва да му плати 7 000лв. Възрастната жена предала сумата на млад мъж с неизвестна за нея марка кола.

След полицейското разследване бил установен лекият автомобил „Ауди” А6, собственост на 27-годишен от монтанското с. Долни Цибър.

По-късно лекия автомобил бил спрян за проверка от екип на пътната полиция в Бяла Слатина. Зад волана бил собственика на автомобила, а спътник му бил криминално проявен мъж от Козлодуй .

При извършената проверка ченгетата установили, че шофьора пренася сума в размер на 22 000лв., които предал доброволно на органите на МВР, като казал, че е получил парите от двама възрастни в района на болницата във Враца.

За случая веднага било уведомено ръководството на ОД на МВР във Враца и след съгласуване с ГДНП са проведени бързи издирвателни мероприятия със съдействието на полицията в Плевен, В. Търново и Русе. При съвместната операция полицейски екип на пътя между Бяла и Русе задържа в момент на приемане на пратка с парична сума 34-годишен мъж от Русе.

Извършен бил оглед при който са намерени и иззети мобилен апарат, ползван от русенеца и прозрачен найлонов плик с голяма сума пари.

При последвалото претърсване и изземване в апартамента на задържания в Русе били намерени и иззети парични суми в размер на 1 200 лв., 1 200 евро, 200 щатски долара и различни по вид златни накити.

Тримата, имащи отношение по случая са задържани в ареста на районното полицейско управление в Бяла Слатина, съобщиха от областната дирекция във Враца и добавиха, че работата по случая продължава.