Полицаи и пожарникари от Плевен с награди по повод професионалния празник на МВР

Мисия

04-07-2023, 11:31

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

На 5 юли служителите на МВР отбелязват своя професионален празник и 144-та годишнина от създаването на институцията.

В далечната 1879 година Княз Александър Батенберг подписва Указ № 1 за създаване на МВР и назначава Тодор Бурмов за министър на вътрешните работи, министър на просвещението и за първи председател на Министерски съвет. МВР е създадено като защитник на новата българска държавност и гарант за сигурността и спокойствието на българите.

За професионалния празник на МВР - 5 юли, с „Обявяване на благодарност“ от главния секретар на МВР е награден един служител от ОДМВР - Плевен, с „Писмена похвала“ от министъра на вътрешните работи са наградени трима служители от дирекцията, с „Писмена похвала“ от главния секретар на МВР са отличени трима служители от ОДМВР - Плевен, а „Писмена похвала“ от директора на ОДМВР – Плевен са получили 169 служители.

Наградени от РДПБЗН - Плевен са 10 служители, от които четирима служители от министъра на вътрешните работи, трима служители от заместник министъра на вътрешните работи, един от главен секретар на министерство на вътрешните работи и двама от директора на РДПБЗН - Плевен.