Майка от Плевен твърди, че детето ѝ е било ударено от психоложка в детска градина

Животът

30-06-2023, 13:46

Снимка:

bTV, кадър

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

По случая тече проверка

Сигнал за агресия над дете в детска градина. Майка твърди, че детето й е било ударено и обидено от психоложка в детското заведение. По случая тече проверка. Сигналът е срещу детската градина "Зорница" в Плевен.

"Обърнах се към вас, за да не се потури случилото се. Психологът на детската градина е ударила сина ми и го е обидила, наричайки го "малоумник", разказа майката Веси Стойкова пред bTV. 

"Във вторник моята приятелка прибира нейното и моето дете. Те разказват как г-жа Златанова го е обидила. Казала му е малоумник и му е ударила шамар на входа на градината. Доста от децата потвърждават случилото се пред няколко госпожи. Доста майки от първа група казват, че децата им са били щипани", добави тя.

"Твърденията са неуместни, недопустими и не отговарят на истината. Подпомагам дейността на учителите на групата", посочи психологът на детската градина Цветелина Златанова.

"Постъпила е жалба за насилие – вербално и физическо срещу дете. Стартирала е процедура. Предприети са незабавни действия. Уведомени се компетентните органи. Работи се проблема. Проверката е за установяване на истинността на твърденията на майката на детето", обясни Силвия Деянова, директор на детската градина.

"Във всяка една образователна институция има координационен механизъм за превенция за насилието и тормоза. Спазваме Кодекса на труда. Съобразно нормативната база на детското заведение се извършва процедурата", допълни директорът.

Според Деянова психологът не изземва функции на педагозите.

"Психологът е с педагогически функции. Той е педагогически специалист психолог", каза Силвия Деянова.

Госпожата си е подала заявление за отпуск. Детето е преместено в другата група.

"Ако се потвърдят твърденията, ще наложа наказание на психолога", подчерта Деянова.