Ректорът на Медицински университет - Плевен бе на работно посещение в Япония

Мисия

27-06-2023, 12:20

Снимка:

Медицински университет

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Участие в срещата между представителите на МУ-Плевен с ръководството на Медицинска корпорация „Шукокай“ е взела и Н. Пр. Посланик Мариета Арабаджиева

В периода 20 – 27 юни проф. д-р Добромир Димитров бе на работно посещение в Япония по покана на проф. д-р Кеничиро Хасуми, председател на Медицинска корпорация „Шукокай“, основател на Международна изследователска фондация Хасуми – България и Доктор Хонорис Кауза на Медицински университет – Плевен. Ректорът е посетил Клиниката на проф. Кеничиро Хасуми в Токио, за да се запознае с методите на лечение и терапия с автоложната терапевтична противоракова ваксина (HITV). Участие в срещата между представителите на МУ-Плевен с ръководството на Медицинска корпорация „Шукокай“ е взела и Н. Пр. Посланик Мариета Арабаджиева.

През м. октомври 2023 г. по време на XX Международна студентска конференция проф. Добромир Димитров и проф. Кеничиро Хасуми ще подпишат партньорско споразумение за срок от 5 години за съвместни изследвания в МУ-Плевен в лечението с автоложната терапевтична противоракова ваксина (HITV). България ще е единствената страна от Източна Европа, в която ще се прилага противораковата ваксина на Фондация Хасуми, а в Западна Европа това е Германия.

В Токио представителите на МУ-Плевен са взели участие в Изложение на висшето образование в Европа, както и са провели срещи с японски кандидат-студенти и техните родители. Университетът в Плевен е пионер във въвеждането на англоезично обучение по Медицина за чуждестранни студенти от над 45 държави по света. Чуждестранните студенти от Япония, обучаващи се в Плевен, се увеличават през годините, а дипломираните вече са намерили успешна професионална реализация в Страната на изгряващото слънце.