Акад. д-р Григор Горчев получи престижната награда "Добро без граници"

Плевен

26-06-2023, 13:05

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Призът се връчи на основателя на УМБАЛ "Св. Марина" – Плевен за неговия изключителен обществен принос

Акад. д-р Григор Горчев получи престижната награда "Добро без граници", която за първи път се присъжда за цялостен обществен принос. На официална церемония в Плевен основателят на най-високотехнологичната болница у нас– УМБАЛ „Св. Марина“ – Плевен, бе удостоен с приза за изключителните си професионални постижения, засвоятаотдаденост към развитието на българската медицинаи благото на обществото.

Наградата "Добро без граници“ е учредена от Лайънс клуб "ОГЛЕДАЛО" – Плевен, с цел да представи и стимулира положителния пример на доказани авторитети в различни сфери на социалния животс ярък професионален път и големи лични заслуги за развитието на обществото.

Призът се връчва на изключителни личности, които са провели успешни и вдъхновяващи кампании, а като основни критерии за оценка се вземат предвид конкретната полза за обществото, работата в партньорство с други организации, ангажираността на личността в осъществяването на идеята, устойчивостта на инициативата във времето, новаторството и общественото признание.

"Не мога да скрия колко съм развълнуван, защото тази награда е нещо малко по-различно от това, на което ние като лекари сме свикнали. Както знаете, нашата работа е съвсем друга. Този приз е една чисто човешка награда. Искам да благодаря за отличието на очарователните дами от Лайънс клуб – Плевен. Бях наистина изненадан от тази награда, а сюрпризът е нещо много хубаво. Искам да благодаря и на предишните носители на приза. Вярвам, че следващия път пред вас ще стои още по-достоен човек.

Благодаря и на всички колеги и лекари, представители на Медицински университет – Плевен, както и болница "Св. Марина" – Плевен, че са тук. Баща ми винаги ме е учил да правя добрини, на което уча и своите деца, тъй като е много по-трудно да сториш добро, отколкото зло. Благодаря, че Лайънс клуб са усетили нишката на доброто и го промотират. Аз вярвам, че то е движещата сила. Пожелавам успех в тази наистина благородна кауза", коментира Акад. д-р Григор Горчев.