Над 100 кандидат-студенти се явиха на присъствения тест по биология за бакалавърските програми на МУ-Плевен

Животът

12-06-2023, 13:10

Снимка:

Медицински университет

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Кандидатите имат възможност да избират измежду 10 бакалавърски специалности

Днес в аудиториите на Факултет „Фармация“ над 100 кандидат-студенти се явиха на присъствения тест по биология за бакалавърските програми на МУ-Плевен.

Заместник-ректорът по учебната дейност доц. д-р Соня Вълкова пожела успех на зрелостниците, а произволно избран кандидат-студент изтегли варианта на теста в присъствието на Председателя на комисията за проверка на изпитните работи по биология и членовете на комисията за прием на кандидатстудентски документи.

Кандидатите имат възможност да избират измежду 10 бакалавърски специалности: "Медицинска рехабилитация и ерготерапия", "Опазване и контрол на общественото здраве", "Социални дейности в здравеопазването", "Медицинска сестра", "Акушерка", "Медицински лаборант", "Рентгенов лаборант", "Социални дейности", "Помощник-фармацевт" и "Медицинска козметика".

Кандидатстването и класирането за бакалавърските специалности може да се осъществи с тест по биология или с оценка от втори Държавен зрелостен изпит (ДЗИ).

При наличието на няколко оценки от он-лайн и присъствен изпит по биология и оценка от ДЗИ, автоматично в балообразуването участва най-високата от тях.

Класирането се извършва по реда на желанията и по низходящ ред на бала, като водещ критерий е редът на посочената специалност и след това балът.

Кандидатите задължително трябва да подадат документи за участие в класирането: 14.06.2023 г. – 29.06.2023 г.

Класираните кандидати трябва да се запишат за студенти в специалността, в която са приети, в сроковете, обявени на сайта на МУ-Плевен.