В ПГМЕТ - Плевен се проведе урок на тема "Тютюнопушене или здраве - изберете сами"

Животът

08-06-2023, 07:05

Снимка:

ПГМЕТ

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Лектор беше д-р Цветан Димитров от РЗИ - Плевен, завеждащ кабинет за отказване от тютюнопушене

В ПГМЕТ - Плевен учениците от 8 а и 9 б клас присъстваха на урок с тема "Тютюнопушене или здраве - изберете сами", посветен на Световният ден за борба с тютюнопушенетo. Лектор беше Д-р Цветан Димитров от РЗИ - Плевен, завеждащ кабинет за отказване от тютюнопушене. Докторът обогати познанията на учениците по въпросите за вредата от цигарите върху човешкото здраве чрез своя опит и практика.

Инспектор Борис Шарков от РЗИ - Плевен разнообрази часа чрез демонстрация с "пушеща кукла-Сю", а учениците нагледно видяха как и къде попада никотина от цигарения дим. Особен интерес и голяма активност се прояви у учениците от 8 а клас в демонстративните игри с " алкохолни очила" и " наркотични очила" под ръководството на Главен експерт в отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ Здравка Стоева от Дирекция обществено здраве. Гимназистите усетиха липсата на координация на движението и зрението в следствие на алкохола и наркотиците.

Учениците останаха удовлетворени и заредени с емоции и желания за още дейности в нелеката задача - Посланици на здравето!