Наградиха военнослужещите, спасили живота на майка и дете в Долна Митрополия (Снимки)

Мисия

07-06-2023, 17:32

Снимка:

12-та Авиационна база

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Награждаването се състоя днес в 12-та авиационна база – Долна Митрополия

Плевенското сдружение "Артилерия – генерал Владимир Вазов" удостои с приз „Доблест“ двамата военнослужещи, които на 31.05.2023 год. спасиха живота на майка и дете, пропаднали в стара канализационна шахта.

Награждаването се състоя днес в 12-та авиационна база – Долна Митрополия. Ефрейтор Данаил Петров и редник Веселин Вълчев са военнослужещи от военно формирование 32040 – Крумово, а в момента се обучават в курс за придобиване на военна квалификация „Младши сержант – първи модул“.

В словото си пред общия строй на специализантите председателят на Управителния съвет на сдружение "Артилерия" - подполковник о.з. инж. Радослав Георгиев каза: „Традиция е нашето сдружение да отличава с приз „Доблест“ цивилни граждани и военнослужещи, които са извършили доблестна постъпка за спасен човешки живот, помогнали в беда или реагирали в критична ситуация. Призът има три степени, като първата степен е за спасен човешки живот. След като научихме за инцидента, в който тези двама военнослужещи са оказали животоспасяваща помощ, на заседание на управителния съвет бе взето решение да ги наградим с приз „Доблест – 1-ва степен спасен човешки живот“. Със своята постъпка те са доказали, че са достойни, смели и доблестни мъже. За нас е голяма чест да им връчим наградата.“

Подп. о.з. Радослав Георгиев и полк. о.з. инж. Валери Димитров – член на управителния съвет на сдружение „Артилерия“ връчиха на ефрейтор Петров и редник Вълчев грамота и снимка на символа на гр. Плевен - параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец“.