Завърши ремонтът на подлеза в жк "Сторгозия", изгражда се прилежащата инфраструктура (Снимки)

Мисия

06-06-2023, 15:13

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Днес кметът Георг Спартански лично се запозна с резултатите от дейностите

Приключи ремонтът на втория пешеходен подлез в Плевен в района на Стара гара. Днес кметът Георг Спартански лично се запозна с резултатите от дейностите, съобщават от пресцентъра на местната управа.

Съоръжението е построено 70-те години и от тогава не е реновирано. Ремонтът стартира в началото на м. март тази година. Първоначално е укрепен пътят над подлеза, за да бъдат отстранени причините за теч в средата му. Със същата цел са прокопани и бетонирани канавки, впоследствие са разкрити и почистени съществуващи такива. Премахнати са компрометираните плочи от червен пясъчник от стените в района на входното стълбище, извършени са изолация, шпакловка и боядисване. С годните плочи е възстановена облицовката при изхода за жп гарата. Стенните плочки в съоръжението също са премахнати, участъците са шпакловани и боядисани, извършен е ремонт и на подовата настилка, изградени са две отводнителни шахти, монтирано е ново осветление. В момента се изгражда прилежащата инфраструктура, премахва се и излишната растителност в района.

Стойността на ремонтните дейности възлиза на близо 21 хил. лв. с ДДС.

Георг Спартански отново призова да се ценят усилията на Общината и трудът на ангажираните фирми и да се опазва всичко постигнато за по-доброто състояние на града.