Съдят двама за жестоко убийство на 17-годишен край Кнежа

Крими

06-06-2023, 14:45

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Пребили 17-годишно момче с бухалка и го заровили в сметище

На 8 ЮНИ, ЧЕТВЪРТЪК, състав на Плевенски окръжен съд ще разгледа наказателно дело, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, срещу двама подсъдими, а именно К.П.Г. на 21 години и А.О.Ш. на 22 години и двамата от град Бяла Слатина.

Те са обвинени в това, че на 29.11.2021 година, в землището на град Кнежа, умишлено умъртвили В.Ю.К. на 17 години - престъпление по чл.115, вр. чл.20, ал.2 от НК.

Двамата обвиняеми пребили до смърт с бухалка пострадалото лице и направили опит да укрият тялото му, като го заровят на сметище край град Бяла Слатина.

На подсъдимия К.П.Г. е повдигнато обвинение и за придобиване и притежание на високорискови наркотични вещества - марихуана и метамфетамин - престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от НК.

Съдебното заседание е насрочено като разпоредително.

Делото е гледано веднъж в Окръжен съд - Плевен и е постановена присъда през месец декември 2022 година, но след обжалване пред Апелативен съд - Велико Търново, съдебният акт е отменен, а делото е върнато за ново разглеждане от друг състав на съда.