Бaскетболният Спартак се похвали с нов треньор в школата

Спорт

06-06-2023, 09:25

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Като треньор Антонио Станков държи най-много на уважението и дисциплината сред своите възпитаници

Баскетболният Спартак обяви привличането на нов треньор. Това е Антонио Станков, който ще работи в школата на клуба.

Антонио Станков е роден във Видин, но започва кариерата си в детско-юношеската школа на Спартак. Завършва Спортно училище „Георги Бенковски“ в града и преминава през всички подрастващи формации на БК Спартак Плевен. Продължава образованието си във Великотърновския университет и Националната спортна академия. Бакалавър е по спорт и физическо възпитание със специалност „Треньор по Баскетбол“. Има защитени сертификати по физическа подготовка и фитнес.

През последните години беше треньор в школата на БК Чардафон Габрово, където е с основна роля в налагането на много перспективни състезатели и позиционирането на баскетбола като спорт №1 в града. Награждаван е от местната общност неколкократно като „Треньор на Годината“.

„Като треньор държи най-много на уважението и дисциплината сред своите възпитаници. Харесва умни, находчиви деца, може би, защото и самият той е изпълнен с хъс за работа и разчита всеки негов възпитаник да дава всичко за отбора и емблемата на клуба! Още веднъж: „Добре дошъл у дома, тренер!“… всички са зад теб! Успех! Само Спартак!“, написаха от клуба за Станков.