Четирима в ареста за кражба на метали в Плевенско

Крими

31-05-2023, 09:32

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Задържани са две жени и двама мъже от плевенското село Буковлък

Четирима в ареста за кражба на метали в Плевенско, съобщават от пресцентъра на МВР.

Две жени и двама мъже от плевенското село Буковлък бяха задържани вчера за кражба от помощно стопанство в землището на селото. Около 14:30 часа в областния град на булевард  "Георги Кочев" служители на Първо РУ - Плевен са спрели за проверка две конски каруци, натоварени с различни по вид метални елементи с приблителен обем около 4 куб.метра. Установена е самоличността на возещите се в каруците – 27-годишна и 29-годишна, 24-годишен и 32-годишен. При проведените оператвни действия се е изяснило, че металните предмети са обект на кражба от нефункциониращо помощно стопанство край село Буковлък. Кражбата е станала посредством преодоляване на метална ограда и чрез използване на технически средства -  кирка, чук и ножовка. От производствените помещения са разрушени и  отнети метални елементи. Нанесените материални щети са в процес на установяване.

Каруците и металните елементи са оставени на отговорно пазене в поделение на МВР. Уведомен е дежурен прокурор за престъпление по чл.195, ал.1, т.3 и 4 от НК.

Четиримата са задържани за срок да 24 часа по ЗМВР.  По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.