Втора работна среща в рамките на проект „Създаване на Европейска младежка спортна академия за политика и дипломация”

Новините

30-05-2023, 09:20

Снимка:

Асоциация "Докосни дъгата"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

На 26 май 2023 година се проведе втората работна среща в рамките на проект „Създаване на Европейска младежка спортна академия за политика и дипломация” – фаза 1 /DEYSAPD/“, финансиран по Програма „Еразъм, ключова дейност 2, сектор „Младеж“, Договор № 2022-2-BG01-KA220-YOU-000096837. Проектът се изпълнява от Сдружение „Асоциация Докосни дъгата“ – България, женският футболен отбор на „Цървена звезда“ – Сърбия и асоциация „Аксес Калараш“ – Румъния. Асоциирани партньори са ПФК „Лудогорец“ (Разград), ФК “Хебър 1918” (Пазарджик) и Община Пазарджик.

Срещата в сръбската столица имаше за цел да проследи напредъка по проекта, както и да се уточнят важни подробности около сформирането на екипа от експерти, който ще работи по създаване на интелектуалните продукти на Европейската младежка спортна академия за политика и дипломация.

На срещата присъстваха д-р Денислава Ангелова – председател на Асоциация „Докосни дъгата”, Сандра Сремчевич – вицепрезидент на Сръбския футболен съюз и президент на женския тим на „Цървена звезда“, Виорел Гита – председател на асоциация „Аксес Калараш“, Анна Пенчева – маркетинг директор на ПФК „Лудогорец” и други представители на работния екип.

Срещата се оказа изключително ползотворна – продуктивните дискусии и постигнатото съгласие по съществени въпроси удовлетвориха всички участници в проекта и ги мотивираха да продължат още по-уверено работата си по предстоящите дейности.

Пo време на визитата си в Белград представителите на организациите от България и Румъния имаха възможност да посетят прочутия дом на „Цървена звезда“ – стадион „Райко Митич“, известен и като „Мала Маракана“. Наблюдаваха тренировка на женския отбор на „Цървена звезда“, след което благодарение на любезните си домакини се потопиха в неповторимата атмосфера на музея на сръбския гранд, където разгледаха спечелените десетки отличия и научиха интересни подробности за незабравимите победи и постижения на легендарния футболен клуб.

Президентът на мъжкия отбор на „Цървена звезда“ Светозар Мияйлович също поздрави партньорите по проекта и им пожела успех.