Кирил Петков: Радостин Василев е записвал политици от ПП и ДБ

Новините

25-05-2023, 20:42

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Петков го описа като "емоционално нестабилен политик", който е помогнал на службите да направи записите

"Споделяме информация за активно мероприятие срещу ПП/ДБ и възможността за съставяне правителство“. Така Кирил Петков определи предстоящата утре пресконференция на техния депутат Радостин Василев.

"Политици от коалицията са били записвани по време на работни срещи, в Народното събрание, в нашите офиси, по време на изпълнителен съвет, национален съвет, срещи в парламента... Записи както на хора от ПП, така на хора от ДБ. Широкият обхват говори, че са използвани записващи устройства в нашите централи и в НС, извадки от видео разговори и телефони. Тези действия са работа на службите и дълбоката държава с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство. Службите знаят, че ако се състави правителство, ние ще сменим техните ръководства и ще направим дълбоки реформи. Службите и прокуратурата знаят, че е дошло време разделно. Като инструмент за това е използван емоционално нестабилен политик – Радостин Василев, който се разследва от Гешев", обяви Кирил Петков.

Лидерът на ПП разказа, че Василев първо не искал да дава имунитета си, но после размислил и казал, че сам ще си го даде.

"Той е ядосан, че не беше предложен за министър на спорта в новия кабинет и личната му амбиция да бъде министър на спорта и отказа към него в този кабинет го доведе до емоционална нестабилност. Той лично се е похвалил, че има подкрепата на държавни центрове на власт, които не искат създаване на правителство. Похвалил се е, че има лица от тъмния сектор, които го подкрепят. Неговата нереалистична надежда е да започне свой политически проект, като по негови думи, помогне да взриви държавата. Записите представляват внимателен избор и сглобяване на отделни думи и фрази, извадени от контекст. Целенасочено сглобени, за да създадат внушения и манипулация", твърди Петков.

"Радостин Василев е само един инструмент на превзетата държава", каза още той в изявлението си пред медиите.

Кирил Петков изрази недоумение защо Румен Радев все още бави мандата, след като Мария Габриел и Николай Денков обявиха, че има разбирателство.