Ученици от СУ "Иван Вазов" с награди от XVI Национален конкурс за детска рисунка "Под дъгата на детството"

Животът

21-05-2023, 09:23

Снимка:

СУ "Иван Вазов"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Целите на конкурса са да стимулира и развие способностите на учениците с изявени дарби в областта на изобразителното изкуство

За поредна година малки художници от СУ "Иван Вазов" участваха в Националния конкурс за детска рисунка: "Под дъгата на детството" – Сандански, който е в календара на Министерството на образованието за учебната 2022/2023 г., и заеха призови места.

Целите на конкурса са да стимулира и развие способностите на учениците с изявени дарби в областта на изобразителното изкуство, да се стимулира творческата енергия, креативното мислене и въображение на децата.

Примерните теми бяха свързани с опазване на културно-историческото наследство, опазване на околната среда, етническа, религиозна и социална толерантност, права на детето.

С помощта на своята преподавателка по изобразително изкуство г-жа Росица Симова ученици от плевенското училище подготвиха и изпратиха най-добрите рисунки.

Комисия в състав: Ангелина Тодорова, Албена Хаджийска и Антон Костадинов, след като разгледа конкурсните творби, заслужено оцени  в първа възрастова категория – училища и награди с грамота за отлично представяне и благодарствено писмо следните ученици от Средно училище „Иван Вазов“ – гр. Плевен:

Симона Радивенска от 5“Ж“ клас

Александър Пресолски – 7“А“ клас

Ванеса Кольова – 7“Б“ клас

Преслава Георгиева – 7“Б“ клас

Цвети Иванова – 7“Б“ клас

Даниел Христов – 7“З“ клас

Богдана Калинова Димитрова от 5“Ж“ клас заслужено получи трето място, бронзов медал, грамота и предметни награди.