Областният управител Иван Петков уважи музикалното събитие "Хайго и приятели"

Мисия

19-05-2023, 10:37

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Събитието бе посветено на 70-та годишнина на твореца

Стотици почитатели на музиката, създадена от композитора, инструменталиста, поета и певеца Хайгашод Агасян присъстваха на музикалното събитие „Хайго и приятели“ снощи, което се състоя в препълнената зала на читалище „Съгласие 1869“. Концертът бе със специалното участие на детска вокална група „Арлекино“ при читалището, с художествен ръководител Виолета Боянова. Събитието бе посветено на 70-та годишнина на твореца. За да уважат лично своя приятел бяха дошли Областният управител на Област Плевен Иван Петков и екскметът на областния град Румен Петков. 

Позволете ми да цитирам една Ваша мисъл, изказана неотдавна от Вас в едно интервю: „Убеден съм в едно нещо, че младостта си отива от нас, но детството нигога“. отбеляза в разговора си с Агасян минути преди концерта губернаторът и допълни:

„Доказателство за това е събитие като днешното, многобройните български детски песни, които създадохте и създавате с душа и сърце, повечето от които в продължение на години се превърнаха във вечните хитове, част от които са включени в учебниците по музика“.

„Като автор не само на песни за деца, а и на някои от най-популярните хитове в българската поп и театрална музика, с цялостното си творчество Вие не сте спирали да докосвате сърцата на всички българи“, каза още областният управител. Броени дни преди 24 май – празника на българската просвета и култура той пожела на юбиляра здраве, дръзновение и благополучие.

Специален поздрав към децата от вокална група „Арлекино“ и своя добър приятел Хайгашод Агасян по време на концерта отправи и г-н Румен Петков.

„В тези трудни години Вашите родители са герои! Те ви упътват към ценности, които ние, като общество, като че ли малко забравяме! Бъдете им благодарни, защото това е героизъм - да възпитаваш децата си в култура, изкуство, чувство на принадлежност! То е нещо, с което всички заедно трябва да се гордеем и да можем да благодарим!“, каза Румен Петков и поднесе на юбиляра подарък от плевенските му приятели - химикалка с лика на Свети Киприян – защитник на слабите, на тези, които се нуждаят от помощ с думите:  

„Винаги си търсил и искал да помогнеш на другите и никога не си търсил за себе си нищо“. Когато човек види Хайгашод Агасян и до него микрофон, трябва да му даде възможност да зарадва всички останали!“

В края на концерта многобройната публика се изправи на крака и в знак на уважение и почитание неспирно аплодира юбиляра!