Плевен се включва в Световния ден на предизвикателството с нощно бягане в парк "Кайлъка"

Спорт

16-05-2023, 10:39

Снимка:

Иванка Томова/Аз обичам Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Спортното събитие ще се проведе на 17 май от 20.30 ч.

 Община Плевен се присъединява към инициативата Световен ден на предизвикателството на Международната асоциация „Спорт за всички“, която се провежда в България за 30-а година. За първи път тази година предизвикателството към всички участници ще е нощно бягане без състезателен характер в парк „Кайлъка“. Спортното събитие ще се проведе на 17 май 2023 г., от 20.30 ч. в парк „Кайлъка“ и се организира от Община Плевен, Българска федерация Спорт за всички и с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта. Тази година мотото на инициативата е „15 минути спорт“, за да ни напомни, че въпреки ограниченията и натоварения делник, не бива да пренебрегваме системната двигателна активност всеки ден, макар и за кратко време.

Старт-финалът е на спирка „Моста“ в парк „Кайлъка“. Участниците ще бягат по алеите на парка по два маршрута – по-кратък за децата (при желание и за техните родители) и до Летния театър и обратно за всички останали. Преди старта първите 200 регистрирани бегачи ще получат светещи гривни за ръцете – с послание за повече внимание и отговорност на обществото и най-вече на шофьорите към безопасността на спортуващите на открито през летния сезон (бегачи, колоездачи, скейтъри и т.н.). Регистрацията е на място от 19.45 часа. За първите 100 участници има осигурени тениски с логото на събитието.

Проявата е посветена на Деня на българския спорт 17 май и е част от Спортния календар на Община Плевен за 2023 г. Бягането е за всички желаещи, независимо от тяхната възраст, пол и социален статус, защото спортът е здраве за всички. Целта е да се насърчат и популяризират системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората. Пожеланието на организаторите е плевенчани и гостите на града да изживеят заедно една прекрасна и незабравима спортна  вечер като приемат спорта за предизвикателство, в което е важно участието, а не победата.

Присъединете се към инициативата Световен ден на предизвикателството на 17 май 2023 г. - спортувайте, забавлявайте се, почувствайте удоволствието от спорта!