Ученици от ДФСГ "Интелект" отбелязаха Деня на ученическото самоуправление

Животът

14-05-2023, 14:07

Снимка:

ДФСГ "Интелект"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Вече три месеца възпитаниците на гимназията трупат организационен опит и се учат на отговорност във всяка паралелка

През изминалата седмица учениците от ДФСГ "Интелект" отбелязаха Деня на ученическото самоуправление. Вече три месеца възпитаниците на гимназията трупат организационен опит и се учат на отговорност във всяка паралелка. Чрез ученическото самоуправление те развиват социалните си умения, работата в екип и лидерските си качества.

Целта е да съберат дейните и мотивирани ученици в единна общност, обединена около решаване на проблеми в училище и организирането на инициативи от всякакво естество.

Тъй като Денят на ученическото самоуправление съвпада с Деня на Европа, младежите от гимназията проведоха дискусии в часовете на класа през седмицата като се опитаха да свържат двата празника и да намерят общото помежду им. Дискусия проведоха и участниците от Ученическия съвет в зала "Европа", където по традиция се провеждат активностите, свързани с ЕС. Денят на Европа е посветен на мира и обединението на Стария континент. А ученическото самоуправление обединява учениците от всички паралелки и им дава възможност да бъдат единни, да организират живота си в училище чрез различни дейности, но и същевременно да бъдат цветни и различни. Неслучайно такова е и мотото на ЕС- „Единство в многообразието“.

Събитията и активностите, организирани от учениците, са част от Националната инициатива "Управляваме училището с ученическо самоуправление", от която ДФСГ "Интелект" е част. Целта е да покаже, че разширяването на правата на учениците е изключително полезно за обществото като цяло. Плевенското училище активно се включва в различни национални програми и реализира редица проекти, като дава възможност на възпитаниците си да трупат знания, умения и опит в различни области и да израстват като личности и активни граждани.

Лице за контакт по НИУУС е г-жа Михаела Карамфилова, ЗДУПД в гимназията, e-mail: [email protected], тел: (064) 872895.