ДФСГ "Интелект" отбеляза патронния си празник (Снимки)

Мисия

11-05-2023, 23:40

Снимка:

ДФСГ "Интелект"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Учениците бяха ангажирани с различни дейности, които се проведоха на различни локации в сградата на гимназията

За поредна година ДФСГ "Интелект"  отбеляза своя празник с редица инициативи и изпрати успешен випуск.

Учениците бяха ангажирани с различни дейности, които се проведоха на различни локации в сградата на гимназията.

Младежи от 8 до 11 клас разказваха откъси и говориха за любимите си произведения и техните автори в инициативата "Сподели ми книга" заедно с Дарина Цанкова - учител по български език и литература. Целта бе да се опровергае всеобщото мнение, че младите хора не четат. Участниците споделиха, че чрез книгите изразяваме себе си.

Други показаха знания в състезание по математика и информационни технологии, като решаваха тестове и играха онлайн игри, разпределени по класове заедно с Ани Андреева,Димитър Данаилов и Анелия Георгиева - учители по математика в гимназията.

Във физкултурния салон се състоя инициативата „Аз обичам да спортувам“, където  учениците наблюдаваха демонстрации по киокушин под ръководството на треньор Десислава Лачовска. Част от възпитаниците на гимназията взеха участие в състезание по баскетбол като играха срещу СУ "Евлоги Георгиев" - гр. Тръстеник, а други се включиха в състезание по волейбол под ръководството на Милен Първанов, Деница Кръстева и Людмила Димитрова.

В концертната зала Галя Христова изненада бивши възпитаници на ДФСГ "Интелект" от випуск 2003 с колаж с техни снимки в инициативата "Среща на поколенията".  Те бяха гости на празника и разказаха как е продължил техния житейски път след завършването на гимназията.

Изпращането на поредния успешен випуск се състоя в двора на гимназията, което се превърна в празник на младостта и красотата. Емилия Петрова, Димитър Симеонов, Милен Първанов иЯвор Селимски се погрижиха за празничната програма, в която имаше много песни и танци с активното участие на талантливи ученици на гимназията.