Окръжен съд - Плевен ще гледа дело за причинена смърт на пътя

Крими

10-05-2023, 17:21

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

На 11 май, четвъртък, състав на Плевенски окръжен съд ще разгледа наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, срещу З.М.П., от град Плевен, роден 1987 година.

Той е обвинен в това, че на 22.12.2021 година, на път ІІІ-118, с посока на движение от град Долна Митрополия към град Гулянци, управлявал колесен трактор, с прикачено към него ремарке, със задната лява гума на трактора навлязла в лентата за насрещно движение с около 35-50 см. С действията си обвиняемият е нарушил правилата за движение по пътищата в следствие, на което, движещият се в другата лента за движение лек автомобил, управляван от А.Ц.Д., със скорост от 84,7 км/ч, се ударил в гумата на трактора. Ударът бил в лентата за движение на лекия автомобил и в резултат на него, при А.Ц.Д. настъпила несъвместима с живота механична гръбначно-мозъчна травма, довела до неговата моментална смърт. На обвиняемият е повдигнато обвинение по чл.343, ал.1, б.“в“ вр. чл.342, ал.1 от НК.

Съдебното заседание е насрочено като разпоредително, в което да бъдат разискани въпроси важни за реда и начина на протичане на съдебното следствие.