Карлос Насар обясни каква е контузията му, наложила операция по спешност

Спорт

06-05-2023, 14:35

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Той призна, че възстановяването му ще бъде продължително и ще пропусне Световното в Саудистска Арабия

Европейският шампион в категория до 89 кг от първенството в Ереван Карлос Насар е получил тежка контузия. За БНТ Насар коментира състоянието си и призна, че възстановяването му ще бъде продължително. Това означава, че той ще пропусне световното първенство в Рияд, Саудитска Арабия, между 2-17 септември т.г.

"Моето състояние е срязан ахилес. Не е лека контузия, не е нещо фатално, ще се справя, аз съм упорит, въоръжил съм се с търпение", заяви Насар, който обясни, че контузията не е вследствие на тренировка или битов инцидент.

Той каза още, че в най-добрия случай възстановяването му ще продължи 4 месеца. Щангистът от Червен бряг заяви, че може да очакваме да го видим на Олимпийските игри в Париж през 2024 г.

"Четири месеца ще се възстановявам при най-добрия случай. Може и повече. Ще бъда стриктен, за да не го скъсам пак. Задължително ще съм на Олимпиадата в Париж, само Господ да ми дава здраве, защото колкото и да си силен, на тези състезания печелят здравите, а не силните. Ще стана олимпийски шампион. Това е обещанието, което дължа и на треньора ми, който загубихме декември месец (б.р. - Илиян Илиев почина внезапно на 57-годишна възраст). Бъдете сигурни, че ще направя всичко възможно, за да успея", добави Карлос Насар.

Насар спечели европейската титла в Ереван с два световни рекорда при мъжете - в изтласкването с 221 кг и в двубоя с 395 кг. Този резултат почти сигурно му гарантира място на Олимпиадата през 2024, понеже там отиват състезателите с десетте най-добри постижения в категорията. Родният щангист е и световен шампион от 2021, когато триумфира в категория до 81 кг.