Радослав Панталеев представя България на Световното по бокс в Узбекистан

Спорт

28-04-2023, 09:47

Снимка:

БФБокс

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Шампионатът на планетата ще се проведе от 1 до 14 май

Радослав Панталеев ще представя България на Световното първенство за мъже в Ташкент, Узбекистан. Той ще се боксира в категория до 92 кг.

Шампионатът на планетата ще се проведе от 1 до 14 май, като от българска страна ще участват общо 10 боксьори. Конкуренцията се очертава да е изключително висока – заявки са подадени от над 100 страни, а на ринга се очаква да се качат повече от 600 боксьори.

Световното първенство ще бъде и със завишен награден фонд. От Международната федерация (ИБА) информираха, че ще бъдат раздадени премии в размер на 5.2 милиона долара. Шампионите ще получат по 200 хиляди долара, сребърните медалисти – по 100 хиляди, а бронзовите от всяка категория – по 50 хиляди долара.

„Подготовката беше изпълнена на 100 процента. Всички са здрави и готови за Световното първенство. Проведохме редица спаринги, първо с националите на Грузия, след това с Франция, Йордания, Люксембург, Азербайджан и Румъния. Това беше от голяма полза за всички и нашите боксьори успяха да повишат нивото си и да премерят сили с олимпийски, световни и континентални медалисти. Доволни сме от свършената работа и очакваме с нетърпение първия гонг на Световното първенство“, каза старши треньорът на националния ни тим Жоел Арате.

Отборът ни ще пътува за Ташкент в петък. Съставът, воден от Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров, ще лети през Истанбул с полет от 15:25 часа на Терминал 2.

Съставът на националния ни отбор

48 кг – Ергюнал Себахтин

51 кг – Даниел Асенов

54 кг – Ясен Радев

57 кг – Хавиер Ибаниес

60 кг – Радослав Росенов

63.5 кг – Красимир Джуров

75 кг – Рами Киуан

80 кг – Кристиян Николов

92 кг – Радослав Панталеев

+92 кг – Йордан Морехон