Карлос Насар: На олимпиадата ще си оспорваме медалите с италианец и китаец

Спорт

25-04-2023, 15:49

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Чакам Пицолато на световното", заяви щангистът от Червен бряг

Европейският шампион и световен рекордьор в щангите Карлос Насар (89 кг) няма търпение да вземе реванш от своя най-голям съперник Антонино Пицолато от Италия.

Двамата трябваше да се сблъскат преди броени дни на първенството в Ереван. В последния момент италианецът се оттегли от състезанието. Преди година Пицолато надви Насар в директна битка на Евро 2022.

"Не бях удовлетворен на 100% от златото, защото той не участва. Сега няма къде да бяга за световното първенство, защото все още няма олимпийска квота и трябва да даде резултат.", каза за подкаста "Спортната джунгла" Карлос Нассар.

С невероятния световен рекорд в двубоя от 395 кг българинът вече официално има място за Игрите в Париж догодина.

"На олимпиадата ще оспорваме медалите с Пицолато и китаеца Тао Тиан, който ще е много силен. Няма да имам време за почивка. Няколко седмици или месец най-много и след това започваме подготовка за световното първенство през септември. Реално може и да не участвам, защото вече съм си осигурил квота, но ще вдигам. Много е важно как ще съм със здравето. Коляното вече трета година не се възстановява напълно, а освен това разкъсах сухожилие на пръстите при изхвърляне на щангата по време на подготовката за европейското.", добави българският щангист.