Ученици от ДФСГ "Интелект" участваха в онлайн инициативата "Европейски час"

Животът

20-04-2023, 16:23

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Младши посланици от 9 „Г“ клас на ДФСГ "Интелект" заедно с Михаела Карамфилова- ЗДУПД - участваха в онлайн срещата "Европейски час" с проф. д-р Ингрид Шикова. Това е второ издание на инициативата, организирано от Бюрото на Европейския парламент в България.

Тъй като при първото издание времето бе ограничено, този път ученици от цялата страна имаха възможността да зададат въпросите си към нея за всичко, свързано с процедуритеи позициите на Европейския парламент. Проф. д-р Шикова е експерт в областта на политиките на ЕС и  е сред основателите на специалност „Европеистика“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Акцент бяха въпросите по отношение на валутната политика на ЕС, ценностите на европейските граждани, въвеждането на еврото в България, както и ядрената електроенергия.Коментирана бе и необходимостта от изучаване на предмети в училище, свързани с предоставянето на знания относно ЕС.

В срещата участваха и Теодор Стойчев - ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България и д-р Красимира Василева- председател на Национално сдружение на българските Европейски клубове.