Гешев: Радостин Василев да се нареди на опашката от олигарси и мутри, които ме заплашват

Новините

20-04-2023, 15:04

Снимка:

ПРБ

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Така главният прокурор отговори на заплахите от страна на депутата от ПП-ДБ по повод предложението за свалянето на имунитета му

"Вчера към края на деня е постъпило искане от Софийска Градска прокуратура, аз съм го разпределил в съответния отдел на ВКП. В понеделник колегите ще изготвят становище за основателността му и в случай че преценят, и аз преценя, че е основателно, ще изготвя съответното искане до Народното събрание с оглед провеждане на наказателно преследване по отношение на лицата, за които, според колегите има доказателства за извършени престъпления. Както знаете, според българската Конституция – всеки е невинен до доказване на противното, така че това е една рутинна процедура, която ще се прилага и съм прилагал спрямо всеки един гражданин с имунитет, в случая – народен представител." 

Това каза главният прокурор Иван Гешев пред журналисти по повод искането за отнемане на имунитета на депутата от ПП-ДБ Радостин Василев.

"През последните три години кой не е казал остри думи по мой адрес. Заплашват ме олигарси, мутри, журналисти... Радостин Василев трябва да се нареди на опашка, много е дълга опашката на "фен клубове"", коментира още Гешев.

Според депутата от ПП-ДБ Радостин Василев атаката срещу него е заради механизма за разследването на главния прокурор.

"Това е доста тъжно, защото показва липса за усещане на държавност - да решаваш личните си проблеми с атаки срещу институциите. Това показва до къде сме се докарали и какво е нивото на хората, които би трябвало да водят държавата. Това е тъжно за българските граждани и държавата ни", добави Гешев.